Stäng

Skötselråd

 

 • OM BLIR DE BLÖTA - LÅT DE TORKA ORDENTLIGT INNAN MAN ANVÄNDER DE IGEN. EFTERSOM FÖTTERNA AVGER FUKT ÄVEN FRÅN INSIDAN SÅ BÖR MAN HA SKOBLOCK AV TRÄ I DEM DÅ OCH DÅ.

  SKOBLOCK SUGER UPP FUKT. MAN KAN ÄVEN HA TIDNINGSPAPPER. LÅTER MAN STÖVLARNA VARA BLÖTA I FLERA VECKOR I STRÄCK SÅ GÅR DE SÖNDER SNABBT. DE SLITS SNABBT OCH SLITAGE ÄR EJ REKLAMATIONSBERÄTTIGAT.

  DE FÅR ALDRIG TORKA I VÄRME.

  DET KAN VARA BRA ATT IMPREGNERA STÖVLARNA. DOCK ÄR IMPREGNERINGEN ENDAST FÖR SKYDD MOT VÄTA OCH DEN BEHANDLAR EJ SKINNET PÅ NÅGOT SÄTT. SPRAYA MED MINST 30CM AVSTÅND TILL BULLSEN.

  STÖVLARNA ÄR GANSKA SMALA I SKAFTET. MÅNGA FÅR EJ UPP DEM SJÄLV I BÖRJAN, MEN SKINN TÖJER SIG MKT SAMT ATT DE HAR EN INBYGGD RESÅR HÖGST UPP. DET ÄR NORMALT ATT MAN I BÖRJAN FÅR VARA TVÅ PERSONER SOM DRAR UPP KEDJAN. EN PERSON HÅLLER IGEN OCH DEN ANDRE DRAR. OBSERVERA  SÅ ATT EJ SKINNFLIKEN FASTNAR I KEDJAN (DEN SOM SKYDDAR STRUMPBYXORNA)

  ÄR DET TEX 1DM KVAR SÅ GÅR DET I PRINCIP ALLTID ATT FÅ UPP DRAGKEDJAN. ANDRA ELLER TREDJE GÅNGEN BRUKAR DET GÅ ATT FÅ UPP DEN SJÄLV. DE SITTER SEDAN PERFEKT NÄR DE TÖJT SIG . OM NI ANVÄNDER TÅNG, ANVÄND EN PLATT TÅNG ATT DRA MED OCH HÅLL FÄSTET RAKT UT. NÄR NI TAR AV ER STÖVLARNA PÅ KVÄLLEN SÅ MÅR DE BÄST AV ATT ANTINGEN HA STÖVELBLOCK SOM HÅLLER SKAFTET RAKT ELLER HÄNGAS I KROK. DETTA FÖR ATT DRAGKEDJAN INTE SKA LIGGA VIKT OCH EVENTUELLT TA SKADA. 

 

Var rädd om dragkedjan. Vi eller fabriken kan ej ersätta brott på dragkedjan om detta inte kan påvisas varit ett fabrikationsfel. Var noga med att dra ner dragkedjan helt när du tar på eller av skorna. Annars kan man lätt trampa sönder piggarna och dragkejan kan behöva bytas! Hör med din skomakare om råd vid trasig dragkedja!

 

Skötselråd träskor:

Träskor är gjorda av naturliga material vilket gör att de kan variera något i färg och det kan synas spår av kvistar i träsulan.Tänk på att allt skinn töjer sig med tiden. Är det fuktigt ute så töjer de sig mer.

Användning

 • Använd inte träskorna i regn eller lera. 
 • Använd alltid spännet när du tar av och på dig skorna. Det är både enklare och skonsammare för skon.

Rengöring

 • Om träbotten blir smutsig så kan man försiktigt göra rent med en fuktig trasa eller om nödvändigt använda såpa och vatten. Fint sandpapper kan användas till repor och märken. Fibrerna i träbottnarna gör att fukt absorberas. Det är också detta som gör det möjligt för träskorna att absorbera fukt från fötterna vilket håller dem fina och bekväma, men vatten utifrån absorberas också. Det är därför viktigt att torka skorna långsamt om de blir blöta. 

Underhåll

 • Torka av dem innan de ställs att torka i rumstemperatur. Värm inte upp träskorna eller på något sätt försök att få dem att torka snabbare, detta kan orsaka sprickor i träet.
 • Impregnera gärna skinnet för att skydda mot smuts. För att vårda skinnet kan du fetta in det med tex Tip top läderbalsam. 
  • Tänk på att ljusa skinn kan bli mörkare när man fettar in det. Testa på en liten yta.

Reparation och övrigt

 • Om du slår i klacken i en trottoarkant, rulltrappa eller liknande så kan den gå sönder. Om det lossnar en bit så kan du limma fast den igen med trälim som är osynligt. Man kan även slipa med tex sandpapper för att få bort smuts eller märken. 

Gummisulan kan lossna med tiden. Den är liksom alla träskor på marknaden limmad på träsulan. Eftersom trä är ett levande material så lossnar den efter en tids användning. Du kan limma fast den igen eller om den är utsliten så kan du gå till din lokala skomakare som kan hjälpa dig med en ny. 

 

 

                                              

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Snabba leveranser